Tjek efter forhøjet blodtryk med et blodtrykapparat

Lider du af forhøjet blodtryk, eller har du bare brug for, at kunne måle dit blodtryk hjemme? Mange danskere kan have gavn af et blodtryksapparat, da de målinger de får taget ved lægen, er upræcise. Man kan derfor få bedre målinger hjemme under vante forhold. Får du en måling på over 140/60, bør du overveje at gå til læge, da det kan betyde at, du lider af forhøjet blodtryk.

Overarmen er stadig mest præcis

Kvaliteten af et blodtryksapparat kan svinge meget. Søger du et apparat, der måler lige så præcist som lægernes, skal du kigge efter om, det er klinisk valideret. Klinisk validerede apparater måler lige så godt som lægernes, og man kan derfor føle sig sikker på resultatet.

Der findes et blodtryksapparat, som måler på overarmen, og et, der måler på håndledet. Begge apparater kan bruges til at måle blodtrykket, men det er bedst at måle på overarmen. Hvis man måler på håndledet, kan man sagtens bruge resultatet til at tjekke for forhøjet blodtryk, men det mest præcise er at bruge et blodtryksapparat, der kan måle på overarmen.

Nemt og hurtigt at bruge

Et blodtryksapparat er meget simpelt og nemt at bruge. Med et apparat der måler på overarmen, skal der spændes en manchet rundt om armen og tændes for måleren. Det foregår ved, at den puster manchetten op og måler derefter blodtrykket.

Måles der på håndleddet spænder du også en manchet omkring håndledet, og her skal du sørge for, at hånden er i samme højde som hjertet. Dette resulterer i, at du får de bedste resultater.  Her spænder den også op omkring håndledet, og du kan se dit blodtryk på blodtryksapparatet. Vær dog opmærksom på, at man normalt måler sit blodtryk under rolige omstændigheder. Du skal derfor sørge for ikke at have været fysisk aktiv umiddelbart op til testen af dit blodtryk.

Med ovenstående i hovedet burde du kunne finde et passende blodtryksapparat. Kig efter om det er klinisk godkendt og sørg for at lave målingen rigtig, så vil du uden de store problemer kunne holde øje med, hvordan dit blodtryk er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *