Test for narkotika

Ordet narkotika betyder bedøvende stof. Narkotika er en fælles betegnelse for stoffer der virkning på centralnervesystemet. Narkotika dækker blandt andet over stoffer, som: LSD, amfetamin, hash, heroin og mange flere forskellige stoffer. Flere af disse stoffer har mulighed for, at fremkalde afhængig, både psykisk og fysisk, såfremt de indtages regelmæssigt over en længere periode.

Såfremt man er nervøs for, at en man kender indtager narkotika, det kunne blandt andet være ens unge teenager, er der mulighed for, at foretage en narkotikatest. En narkotikatest har mulighed for, at give et hurtigt og rimelig præcist resultat, der kan vise om en person er påvirket af narkotika. En narkotikatest kan foretages i hjemmet og den er ikke svær, at foretage.

Symptomer

Hvis du har mistanke om, at en du kender indtager narkotika, er der forskellige symptomer du bør være opmærksom på, inden du foretager en narkotikatest. I forbindelse med symptomer på narkotika skal man også huske, at mange af de samme symptomer ses hos unge i puberteten, der ikke indtager narkotika. Det kan derfor godt være svært, at skelne imellem symptomer på narkotika og almindelig pubertetsudvikling.

Meget pludselige og kraftige ændringer i en persons adfærd, kan være et tegn på at der flirtes med narkotika. En person der er meget indesluttet og ikke længere interesseret i det liv man tidligere har haft, eller har store søvnproblemer, kan også tyde på et narkotikum problem. Disse symptomer er desuden også velkende træk ved unge i puberteten, så det er vigtigt at man ikke fare frem med en narkotikatest.

Du skal huske, at det godt kan være rimelig grænseoverskridende, at bede en person om at tage en narkotikatest, så det er en fordel hvis du har en begrundet mistanke inden du beder personen om, at tage en narkotikatest.

Det kan også være en rigtig god ide, at man på forhånd har en ide om hvad man vil bruge narkotikatesten til. Dette handler blandt andet om, at man på forhånd ved hvordan man griber det an hvis narkotikatesten giver et positivt eller negativt resultat. En narkotikatest kan være et godt værktøj til en åben dialog, omkring et narkotikaproblem, såfremt den anvendes korrekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *