Hvad er en hjertelyds monitor og hvad kan du bruge den til?

Som noget nyt er det nu muligt for helt almindelige mennesker, at få fat i en hjertelyds monitor. Tidligere har dette været forbeholdt jordemoder og andre professionelle, at have en hjertelyds monitor. Priserne er dog i dag faldet så meget på hjertelyds monitorer, at alle kan være med og det er muligt, at anskaffe en hjertelyds monitor til hjemmebrug.

Hvad er en hjertelyds monitor?

Det er muligt, at man allerede tidligere har stiftet bekendtskab med hjertelyds monitorer. Det er nok tilfældet hvis man ikke er førstegangs forældre. For førstegangs forældre kan det dog være et af de mange nye begreber man skal til, at stifte bekendtskab med i forbindelse med graviditeten.

En hjertelyds monitor er et lille apparat der gør det muligt, at høre fosterets hjertelyd allerede fra 12 uge i graviditeten. Ved hjælp af en hjertelyds monitor er det altså muligt, at høre fosterets hjerte slå.

Hvorfor skal jeg anskaffe en hjertelyds monitor?

Der er mere end en grund til hvorfor man med fordel kan anskaffe en hjertelyds monitor. Men mest af alt er en hjertelyds monitor en sjov måde, at følge med i graviditeten.

Grunden til, at man skal anskaffe en hjertelyds monitor er da derfor også, at man gerne vil have mulighed for, at følge med i barnets hjerteslag. Det kan umiddelbart godt lyde lidt mærkeligt, at man skal følge barnets hjerteslag, men det kan faktisk være meget underholdende, at høre barnets hjerteslag.

Mange hjertelyds monitorer tillader også, at du kan gemme barnets hjerteslag og ligge det over på en computer. På den måde har du mulighed for, at gemme barnets hjerteslag til senere i barnets liv. Det kunne f.eks. være et sjovt indslag til barnets konfirmation. Det giver ligeledes mulighed for, at man kan sende barnets hjerteslag til andre, som f.eks. barnets bedsteforældre.

Det er meget vigtigt til sidste, at påpege, at man ikke bør anvende en hjertelyds monitor til, at vurderer hvorvidt fosteret har det godt eller ej. Det skal man lade op til en jordemor, der har erfaring fra tidligere med, at vurderer de data man får fra en hjertelyds monitor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *