blodets pres

Diverse danskere ville have fortrin af, at indehave en måler til blodtrykket hjemme. En måler til blodtrykket koster i dag ikke særlig meget og så kan den give hurtig information om, man har problemer med dit blodtryk. Det er fortrinsvis mennesker i risikogrupperne for forhøjet tryk i blodet, der kunne drage stor fortrin af, at eje en måler til blodtrykket liggende hjemme.

Forhøjet tryk i blodet er et begreb man bruger ifald blodet pumpes rundt i korpus med for meget pres. Det er til skade for korpus og ikke mindst hjertet, der behøver, at slå hårdere for, at få blodet rundt i korpus. Det er vigtigt, at man hurtigt får nedsat trykket, så korpus ikke bliver for belastede. Ellers kan det i sidste ende have katastrofale konsekvenser for én selv.

Alle kan i princippet få forhøjet tryk i blodet, så ingen skal føle sig 100 % sikker. Men der findes ikke desto mindre nogle, der er mere udsatte end andre mennesker. Det inkluderer blandt andre: overvægtige, rygere, folk med diabetes, folk der ikke dyrker nok motion og enkelte har kun tilbøjelighed til det. Vanskeligheder ved at opdage forhøjet blodtryk er, at symptomerne ikke er særlig karakteristiske. Ofte vil man kunne føle åndedrætsbesvær, hovedpine og brystsmerter. Men det er yderligere symptomer man vil føle ved andre sygdomme, så det behøves ikke nødvendigvis, at være en følge af forhøjet tryk i blodet.

Det er af den grund man med fortrin kan afbenytte en måler. Man bør dog også fortsat kontakte ens læge, forudsat man har mistanke om forhøjet tryk i blodet. Doktoren vil yderligere kunne hjælpe en med, at komme videre forudsat man får konstateret forhøjet tryk i blodet. Der er mulighed for, at give et præparat, men hyppigt hjælper det yderligere meget, at forandre livsstil. Dersom man er ryger er det en fed ide, at at stoppe med at ryge og det er alle dage en god ide, at sørger for, at motionere jævnligt.

Det er ikke ubehageligt, at afbenytte en blodtryksapparat. Det er opsigtsvækkende let og noget, som alle burde kunne finde ud af. Det tager heller ikke lang tid, så det er noget man kan gøre hjemme omend man ikke har særlig meget tid. Det er dog vigtigt, at man lige anvender et nogle minutter på, at slappe af inden man måler sit tryk i blodet. Ellers kan man godt få et lidt fejlagtig svar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *